Gemeente Amsterdam

Stadspas

11/02/2013

Visuele stijl stadspas ontwikkelen › Passen ontwerpen › Communicatiemiddelen ontwerpen

Stadspas is een initiatief van de gemeente Amsterdam en heeft als doel de drempel tot sport, recreatie en cultuur in de stad te verlagen voor sociaal zwakkere groepen. De Stadspas is gratis en zo’n 160.000 mensen hebben er één. Met de komst van de nieuwe huisstijl van de gemeente Amsterdam had ook de Stadspas organisatie behoefte aan een nieuwe stijl. Naast de vormgeving van de pas en de middelen was er vooral behoefte aan beelden die het uitgebreide aanbod aan cultuur, sport en recreatie verbeelden. Er is een pas voor jongeren en een pas voor volwassenen.

Na het inventariseren van het gevarieerde aanbod in de stad Amsterdam kwam het idee van collages. Deze collages konden qua samenstelling afgestemd worden op jongeren, volwassenen of een mix van beiden. Door ook iconen van Amsterdam te gebruiken, zoals de Westertoren en Nemo, was er een duidelijke associatie met de stad.

Mijn rol

Afstemmen met de opdrachtgever. – Bedenken van het concept. – Bepalen van te fotograferen activiteiten en objecten. – Samenstellen van de collage’s en het zoeken naar de dragers (kistjes en doosjes).  – Vormgeven van de passen. -Het aansturen van het ontwerpteam bij het maken van  middelen zoals de website en de gids.